Un entorn, un mitjà, un món___una certa contemporaneïtat

 
Octubre 23, 19h | Teatre Principal
Gratuït
Maria de Marias i Andrew Colquhoun (LIVEMEDIA)

Després d’haver pogut gaudir al juliol de les lectures|actuacions de Maria de Marias, retransmeses «live online» des del Turó de Roques Blanques a l’Anella Verda de Terrassa per a un públic presencial i connectat, ara presentem una trobada/xerrada física entre els artistes i el públic que ens donarà l’oportunitat de contextualitzar l’actuació performativa vinculada a la tecnologia de vídeo livestream com «un mitjà artístic de creació», així com la trajectòria dels artistes que porten treballant amb Internet com «entorn viu» per a les arts escèniques i visuals des del 2000.

Per a tothom que encara no hagi pogut veure les peçes al juliol, presentem aquest vídeo que havia de ser una intal·lació al Teatre Principal de Terrassa. El vídeo recull part de la performance de vídeo livestream com a «testimoni documental», junt amb les peces audiovisuals creades als paisatges (culturals, humans, naturals) de Terrassa com a «interludis» de les transmissions.

Dues narratives, les lectures i els interludis, que en paraules dels creadors «parlen de la nostra reversió per investir una atenció a la vida en aquesta era mediàtica atravessada per l’acceleració de la realitat del temps i de moltes mistificacions a elucidar; per enfonçar-nos en la duració real de l’ésser aquí present – mite i fabulació: el cos com a escena, el temps com a escena, el paisatge com a escena…»

Acte 1_UNA IMATGE DEL MÓN

Un paysage d’évènements [Paul Virilio, 1996]
A 1000 years of non linear history… Lavas and magmas [Manuel de Landa, 1997]
ÀFRICA: Dieu d’eau: entretiens avec Ogotemmeli (una introducció a les idees religioses dels dogon) [Marcel Griaule, 1948]

Acte 2_UNA PERCEPCIÓ DEL CANVI

La monnaie vivante [Pierre Klossowski, 1970]
SOCIETY: Requiem for the Network [Geert Lovink, ‎2020‏]. TikTok and the coming of infinite media [Nicholas Carr, 2020]
La Pensée et le Mouvant [Henri Bergson, 1938]

 

⇓⇓⇓COMPRA LES TEVES ENTRADES AQUÍ⇓⇓⇓