Kingdom

Dv. 29 de setembre | 22h | Teatre Alegria | 1h 20min | 16€

King Kong i plàtans. Un retrat pervers del model de desenvolupament capitalista de la mà d’una de les companyies més originals de l’escena.

Kingdom barreja amb esperit irreverent plàtans, King Kong, consum, coreografies virils, publicitat, punk rock, supermercats, creixement, descontrol, expansió, multinacionals, escassetat de recursos, cops d’Estat, zoofília, trap i machotes morrejant-se com si no hi hagués un demà. L’Agrupación Señor Serrano és una de les companyies més estimulants i originals de l’escena actual. Així ho avalen guardons com el Lleó de Plata de la Biennal de Venècia 2015 o el Premi Ciutat de Barcelona 2016. En el seu llenguatge escènic fan valer la tecnologia, tant en la seva versió més sofisticada com la més artesanal. Combinen el vídeo, la performance, les maquetes i la música en directe, elements amb els quals creen microuniversos en cada nou espectacle. I de fons sempre filtren un missatge inconformista.

Comprar tickets

SINOPSI

La crisi de 1929. Una expedició desesperada. King Kong. La solució a la crisi. Plàtans. Un espectacle fora de control. Més plàtans. Biplans de combat disparant. Plàtans pertot arreu. El naixement d’un mite… I la seva explotació comercial. Pèl, molt de pèl. La crisi de 1976. Plàtans. La crisi de 1992. Més plàtans. La solució a cada crisi: anar més a fons. Plàtans per tot arreu. Cops al pit. La crisi de 2008. Una altra volta de cargol. Pump up the volume. Agrupación Señor Serrano. La festa s’acaba. Tots junts. Fins a rebentar.
Kingdom proposa una identificació del model de desenvolupament capitalista i patriarcal amb la figura de King Kong. A través d’ell i el que representa (virilitat, força abassegadora, irreflexió, desig, instint, naturalesa salvatge) es mostren els mecanismes que actuen dins el model econòmic i social d’Occident i que l’arrosseguen a crisis cícliques. I a més a més, plàtans. Innocents, dolços, preciosos. Però els plàtans i la indústria del plàtan oculten en el seu nucli més íntim un exemple perfecte del que és el capitalisme i com funciona.

FITXA ARTÍSTICA

Creació: Àlex Serrano, Pau Palacios i Ferran Dordal
Performance: Diego Anido, Pablo Rosal, Wang Ping-Hsiang, David Muñiz i Nico Roig
Project manager: Barbara Bloin
Música: Nico Roig
Videoprogramació: David Muñiz
Videocreació: Vicenç Viaplana
Espai escènic i maquetes: Àlex Serrano i Sílvia Delagneau
Vestuari: Silvia Delagneau
Disseny de llums: Cube.bz
Coreografia: Diego Anido
Producció executiva: Paula Sáenz de Viteri
Assistent de producció: Marta Baran
Assistent de direcció: Martín García Guirado
Management: Art Republic

 

Una producció de GREC 2018 Festival de Barcelona, Teatros del Canal, Teatre Lliure, Manchester Home Theatre, Théâtre National Wallonie-Bruxelles. Groningen Grand Theatre, La Triennale di Milano – Teatro dell’Arte, CSS Teatro Stabile di Innovazione del Friuli – Venezia Giulia, Teatro Stabile del Veneto – Teatro Nazionale, Festival Romaeuropa.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, CCCB Kosmopolis (Barcelona), Sala Beckett (Barcelona), Teatre Auditori de Granollers, Xarxa Transversal, Graner - Mercat de les Flors.

Agraïments especials a Festival TNT – Terrassa Noves Tendències, Arts Escèniques OlotCultura, Monty Kultuurfaktorij d’Anvers, La Fabrique de Théâtre – Province de Hainaut.