Amnèsia

Ds. 24 de novembre | 20h | Teatre Alegria | Entrada lliure fins a completar aforament

Teatre, dansa i televisió per lluitar contra el silenci. Un projecte innovador i de recerca de l’Institut del Teatre liderat pel belga Chokri Ben Chikha.

Amnèsia és un espectacle de l’IT Teatre que barreja teatre, dansa i televisió per parlar de com les societats enfronten el descobriment d’allò que volen silenciar, i de com els silencis ens fan còmplices d’actuacions injustes i perverses. O de com no assumir i jutjar el més vergonyós del nostre passat (feixisme, colonialisme…) pot fer-nos insensibles als problemes del nostre present, sobretot quan aquests problemes vénen d’altres cultures amb les quals som incapaços de tractar.

Comprar tickets

SOBRE EL PROJECTE IT Teatre

El projecte IT Teatre neix el curs acadèmic 2016-2017 amb la voluntat de facilitar la inserció dels graduats i graduades de l’ESAD en la societat teatral. Entès com a darrer pas pedagògic i primer contacte amb la realitat de la professió, IT Teatre els proporciona l’oportunitat de participar en un procés creatiu i de producció complet. Aquest període d’aprenentatge i treball culmina amb l’estrena i representació en diversos teatres del circuit professional.IT Teatre és un projecte innovador i de recerca de l’Institut del Teatre, relacionat amb les tècniques i les estètiques més contemporànies, que permet als graduats i graduades de totes les especialitats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) un apropament pedagògic i professional a la realitat actual de l’espectacle.

Per a l’edició 2018 els graduats/graduades seleccionats/des participen en un procés de creació dirigit pel director i investigador teatral belga Chokri Ben Chikha.  Amb la seva companyia,  Action Zoo Humain,  investiga  fins a quin punt el teatre pot afectar directament la realitat sense perdre de vista el seu potencial poètic i el sentit de l’autocrítica. La companyia utilitza el concepte històric del zoològic humà com a instrument de (re) cerca de plantejar preguntes sobre conflictes ètnics, religiosos, nacionalistes i econòmics. La seva activitat artística es desenvolupa també en projectes socials i de col·laboració internacional en zones deprimides i de conflicte. D’altra banda, Chokri ben Chiokha també col·labora amb altres companyies i artistes, com ara Les Ballets C de la B, Arne Sierens (Compagnie Cecilia) o Johan Simons. És professor de la Royal Academy of Fine Arts (KASK) de la School of Arts of University College Ghent.

FITXA ARTÍSTICA

Autoria i direcció: Chokri ben Chikha
Coreografia: Laura Neyskens
Repartiment: graduats de l’Institut del Teatre
Escenografia i vestuari: graduats de l’Institut del Teatre
Equip tècnic: alumnes en pràctiques de l’ESTAE
Coordinació del projecte ITTeatre: Ramon Simó
Assessorament dramatúrgic: Carles Batlle

Una producció de l’Institut del Teatre

Una coproducció de festival Temporada Alta, Action Zoo Humain

En col·laboració amb Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET), Sala Beckett, KASK/Faculty of Fine Arts/University College Ghent.