Equilibris

Dg. 25 de novembre | 18h | Teatre Alegria | 1h 25min | 10,50€

Un monòleg escrit per dues terrassenques que descobreix el recorregut íntim d’una dona fins a convertir-se en mare d’acollida.

Emotiu i d’una gran bellesa estètica. Equilibris és l’experiència d’una dona que, als volts de la cinquantena i empesa per un desig profund covat durant molt temps, decideix acollir un infant. Des dels primers tràmits burocràtics per ser “validada” legalment fins al primer any de convivència amb un infant que té una història, la protagonista camina per una corda fluixa immersa en un procés que la capgira.

El públic serà testimoni de la seva entrega, de la gran impotència que li provoquen la tempesta d’emocions dels primers mesos de convivència i de com s’ensorren les seves il·lusions.

Comprar tickets

 

SINOPSI

L’escenari recrea un gran teler on la Neus fila i desfila la seva trajectòria vital envers la parella i la maternitat. L’empeny l’anhel de compartir amb la seva mare, absent, el que mai haurien imaginat: la manera com ha esdevingut mare ella mateixa. Descobrim, des de l’humor, com la protagonista desmunta els valors tradicionals amb els quals va ser educada (l’ideal de parella i família) i decideix ser o fer de lloca: covar el pollet d’una altra gallina mentre ella no el pot covar.

En paraules de la coautora GEMMA JULIÀ…

La idea d’escriure aquesta obra va sorgir de la meva germana Tessa, escriptora i persona de teatre. Com a testimoni de primera línia de la meva vida i de totes les trifulgues que vaig viure en decidir acollir un infant, un dia em va proposar escriure un monòleg per ser interpretat per mi mateixa: “- Tu escriu, no pensis, no et tallis, escriu, escriu i després ja treballarem…

FITXA ARTÍSTICA

Autoria: Gemma Julià i Tessa Julià
Direcció, dramatúrgia i espai escènic: Marta Momblant Ribas
Interpretació: Gemma Julià
Assistència al moviment: Esther Freixa
Elements escenogràfics: Joan Riera
Vestuari: Dress Art
Il·luminació: Miranda Callejón
Espai sonor: Nieves Arvilla
Disseny gràfic: Gemma Alfós
Vídeo i fotografia: Anastasi Rinos i Gemma Alfós

Una producció de Cia La Prodigiosa