Les noies de Mossbank Road

Dg. 2 de desembre | 18h | Teatre Principal | 1h 50min | 26€

Una emotiva història d’amistat sorgida en un pis d’estudiants. Tres dones compartint un espai de llibertat.

Les noies de Mossbank Road (Di and Viv and Rose en la seva versió anglesa) explora l’evolució de l’amistat de tres dones molt diferents, un trio aparentment incompatible que es troba a la universitat i que formarà un vincle de per vida. “Vaig decidir que m’agradaria escriure sobre la manera com es coneixen els amics —sobre aquell període d’encanteri i el primer intercanvi d’històries—, però també descriure la qualitat d’una amistat que dura anys i anys”, explica la dramaturga Amelia Bullmore.

Sílvia Munt és l’encarregada de portar per primer cop a Espanya aquesta obra representada amb èxit contundent arreu del món. Una història universal que, en aquesta nova adaptació, compta amb un repartiment de luxe: Cristina Genebat, Marta Marco i Clara Segura. Les protagonistes, entre els 18 i els 19 anys, faran l’”estirada” juntes i descobriran qui són per primera vegada. Tot allò que compartiran serà tan pur, tan autèntic, que les marcarà de per vida.

 

SINOPSI

Tot i les seves diferències, la Di, la Viv i la Rose acabaran transformant aquesta casa en una nova llar i totes tres formaran una nova família. En aquesta època construiran a Mossbank Road el que serà ja per sempre el seu refugi, on sembla que res dolent no els pot passar.

La cara més fosca de la vida però interromprà aquest paradís en que s’ha convertit Mossbank: un fet inesperat les afectarà profundament fins al punt que, a partir d’aleshores, marcarà les seves decisions i determinarà el seu futur.

L’etapa d’estudiants té data de caducitat i Mossbank deixarà de ser un lloc físic per convertir-se en un espai interior que les acompanyarà sempre. El pas del temps serà implacable, però a elles sempre els quedarà Mossbank.

En paraules de la directora SÍLVIA MUNT…

La comèdia, com la vida, es converteix en drama en fracció de segons, ens porta d’un lloc a l’altre, sense contemplacions, i quan menys t’ho esperes et dona un cop de puny a l’estómac i et deixa garratibat, amb aquell gust agredolç de saber que jugant, jugant, hem parlat d’allò irremeiable que té la vida i del que només aconseguim escapar quan trobem un refugi, com Mossbank Road, un pis d’estudiants, un temps irrepetible, en el qual la vida et dona un descans, un petit paradís que intentarem no perdre.

FITXA ARTÍSTICA

Autoria: Amelia Bullmore
Direcció: Sílvia Munt
Interpretació: Cristina Genebat, Marta Marco i Clara Segura
Traducció: Roser Batalla
Escenografia: Enric Planas
Disseny de llums: Sam Lee
Vestuari: Antonio Belart
Disseny de so: Jordi Bonet
Audiovisuals: Antonio Cuesta Cornejo i Daniel Lacasa
Ajudant de direcció: Daniela Feixas
Ajudant de vestuari: Raquel Ibort
Construcció d’escenografia: Taller d’escenografia Castells S.L. i Pascualín Estructures
Confecció de vestuari: Goretti Puente
Coordinació tècnica: Jordi Thomàs
Maquinària: Joan Bonany
Tècnic de so: Joan Gil
Tècnic vídeo: Martín Elena
Perruqueria i maquillatge: Pablo Arcusa
Enregistrament vídeo: Nanouk FilmsFotografia: Felipe Mena
Comunicació: Publispec i Bitó
Premsa: Anna Casasayas i Clara M. Clavell
Producció executiva: Macarena García
Cap de producció: Nati Sarrià
Direcció de producció: Josep Domènech
Cap de producció: Nati Sarrià

Una producció de Bitó
Amb la coproducció de La Villarroel
Amb la col·laboració de Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Agraïments a Estudi Bárbara Granados, Cece Giannotti i Oido Estudios